Over het boek

Het Bloebelletjesbos is op zijn mooist! Paarse hyacinten overal. Daar hebben de Bloebelletjes weer goed voor gezorgd. Maar niet iedereen is hier blij mee. Gluip, de bostrol, wil het bos voor hem alleen! Hij pest de dieren en plant overal giftige prikplanten. Floe en Bibell zijn het beu en gaan op zoek naar een oplossing!

 

Het bloebelletjesbos is op zijn mooist! Blauwe hyacinten overal. Daar hebben de bloebelletjes weer goed voor gezorgd. Maar niet iedereen is hier blij mee. Gluip, de bostrol, wil het bos voor hem alleen! Hij pest de dieren en plant overal giftige prikplanten. Floe en Bibell zijn het beu en gaan op zoek naar een oplossing! 

Ruth Brillens, leerkracht, schreef het verhaal en Rik DeWulf van Studio DeWulf verzorgde de tekeningen.

Het verhaal werd begin 2017 uitgegeven in de vorm van een kamishibaï, een Japanse vertelvorm met een mini-theater. Samen met de uitgebreide lesmap kunnen leerkrachten van de tweede kleuterklas tot en met het derde leerjaar hiermee aan de slag. Meer dan 150 klassen in de streek gingen er enthousiast mee aan de slag!

In enkele klikken besteld

Het Bloebelletjesbos is een kinderverhaal dat geïnspireerd werd op het Hallerbos in Halle. Jaarlijks wordt het Hallerbos voor een aantal weken een heus paars sprookjesbos. Welke magische wezentjes zorgen toch voor dit bloemenfeest? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat die bloemetjes nog lang blijven bestaan?

Betaling via Bancontact of overschrijving op BE91 9733 5047 4976 (BIC ARSPBE22).

Dit boek wordt vaak samenbesteld met het boek 'Het Hallerbos'

Rating: 4.5 sterren
6 stemmen