In de kijker: Bewegen in het bos

Bewegen in het bos is een sportles voor iedereen dat op een speelse en uitdagende manier fysiek actief wilt zijn, meer tijd in het bos wilt doorbrengen, en dit samen met anderen wilt doen (Covid-proof natuurlijk.)

De lessen vinden plaats van zondag 28/03 tot en met zondag 16/05, telkens van 10:00u tot 11:00u, op de picknickweide in het Hallerbos.

 

15€ per les, en met de opbrengst helpen we het groen en de natuur in onze buurt (Halle en omgeving) te onderhouden en uit te breiden.

 

Info & inschrijven via www.bewegeninhetbos.be

Plan boommarter in de kijker

Plan Boommarter is een initiatief dat zich al jarenlang inzet voor meer natuur in en rond Halle. Natuurpunt, natuurgidsen, Regionaal Landschap P&Z, Natuur en Bos en stad Halle werken mee.  

 

De naam van het project is geïnspireerd door de boommarter en zijn favoriet leefgebied. De boommarter heeft nood aan grote, goed verbonden bossen. Door het gebied van 2000 ha mooier en groener te maken kunnen er opnieuw boommarters leven. 

Activiteiten

Het klimaat verandert. En dan? - 14 november - 20 u

Hans Van Dyck is professor gedragsecologie en natuurbehoud aan de UCL. Hij schrijft columns voor het tijdschrift EOS en is regelmatig te gast op radio en televisie.In deze lezing schetst hij de impact van de klimaatverandering op dieren, planten en mensen.Wat is er vandaag al veranderd en wat zal er in de toekomst nog veranderen? Hoe belangrijkis dat voor de natuur en voor ons eigen leven? Een geanimeerde lezing die inzicht biedt in tijden van snelle veranderingen in onze leefomgeving. Er zal ook ruimte zijn voor jouw vragen.

Lees meer »

Nieuwsberichten

SMS BOS naar 8686

We hebben dringend meer bos nodig in Vlaanderen. In de eerste plaats voor de biodiversiteit. Bossen barsten van het leven: naast schattige eekhoorntjes nog heel veel andere zoogdieren, insecten, paddenstoelen en planten. Maar meer bos is ook hard nodig voor het klimaat en onze eigen gezondheid. Wil jij ook meer bos? Draag je steentje bij: sms BOS naar 8686 en schenk € 4 voor 2m² extra bos, of € 40 voor 20m². Met jouw steun kunnen Natuurpunters overal in Vlaanderen extra bos realiseren. Mét 3 garanties: slim aangeplant, goed beheerd en eeuwig beschermd. Zo kunnen de bomen groeien tot machtige bossen vol leven. Samen bebossen we Vlaanderen!

Lees meer »

Plan boommarter in beeld

Maak het Hallerbos nog groter: Plant mee extra ‘Heldenbos’ op zondag 29 november en zondag 13 december om de boommarter te verwelkomen. Inschrijven via www.planboommarter.be 

Lees meer »

Bedankt!

Bedankt, onbekende, duizendste (unieke) bezoeker.  Bedankt ook aan alle andere bezoekers. We love you!!

Lees meer »

Al gehoord van Trooper? steun natuurpunt Halle

Iedereen koopt wel eens iets online. Wel, nu kan je natuurpunt Halle steunen bij jouw favoriete shops door via onze Trooperpagina te passeren.

Je betaalt hiervoor niets extra, zo simpel kan het zijn.

Bedankt!

www.trooper.be/natuurpunthalle